Vodafone Smart Prime 6 review

M-am jucat ultimele săptămâni cu acest telefon, așa că am făcut un mic review cu ocazia asta.
Smart Prime 6 face parte din ultima generație de telefoane sub brandul Vodafone. Este produs de către TCT și vine cu un ecran generos și conectivitate 4G 150 Mbps, iar prețul îl recomandă.

image

În cutia telefonului se găsesc o pereche de căști, cablul de date, adaptorul de priza și telefonul, bateria fiind una integrată.

Culorile sunt vii pe display-ul de 5 inch HD, iar ca dimensiuni este doar cu puțin mai mare decât iPhone 6.

Sistemul de operare mi-a dat puțin de cap la început, dar m-am obișnuit cu timpul. Ce regret eu este însă perioada foarte lungă de timp în care un nou update de soft ajunge(sau nu pe telefoanele Android). Spre exemplu, tocmai a fost prezentat Android M-ul la Google I/O, un L cu îmbunătățiri în background, față de cele grafice, însă care probabil nu va ajunge pe Prime și în minim 4-6 luni pe telefoanele flagship.

Sunt încântat de noul „material design” prezent în toate meniurile și aplicațiile Google. Îmi plac notificările de pe ecranul blocat și aș putea zice și de bara de status, care e ceva diferit față de orice versiune Android de până acum. Launcherul nu mi-a plăcut și l-am schimbat în primele zile cu ceva mai apropiat de versiunea stock a Lollipop. Îmi place mult acum faptul că mi se pune la dispoziție posibilitatea de a dezinstala aplicațiile Vodafone pe care nu le folosesc. Aplicațiile se comportă normal pentru acest sistem de operare și au suplinit cu succes nevoile mele de utilizator practic integrat în noile rețele de socializare.

Îmi mai place că Google Photos s-a actualizat automat pe telefon, urmează să îmi încarc aici toate pozele făcute vreodată, datorită spațiului nelimitat și a organizarii facile ce o pune la dispoziție. Și aceasta s-a lansat tot de câteva zile.

Camera nu excelează, dar suplinește nevoile unei persoane obișnuite. E bine-venit LED-ul flash, care de regulă lipsește de pe telefoanele sub brandul Vodafone.

Despre browsing pot spune însă că experiența este mai mult decât plăcută, pentru că vine direct cu Google Chrome, un browser ce îl folosesc și eu destul de des pe iOS, dar care pe Android este chiar mai rapid. Vitezele la internet sunt mai mult decât mulțumitoare prin conexiunea 4G și totul ar trebui să se încarce în secunde sau zecimi de secundă.

Din păcate, fiind mai pretențios și obișnuit cu o calitate superioară, nu am putut să nu remarc momente în care unele aplicații sau meniuri nu s-au încărcat sau comportat așa cum m-aș fi așteptat.

Sunt însă convins că tot pachetul pus la dispoziție de Vodafone își merită cei 119 euro, iar dacă ar fi să îl recomand unui prieten la reînnoirea unui abonament mai mic, aș face-o.

Telefonul nu se mai găsește spre vânzare acum, dar poți opta pentru seria a șaptea, adica Prime 7, Ultra 7 si chiar Platinum 7.