Sanatate prin miscare

By | 17 March 2013

Dintotdeauna am crezut ca cea mai buna metoda de a te pastra in forma, sanatos e aceea de a face miscare, de orice fel. Cu cat mai multa, cu atat mai bine. In momentul de fata, fac zilnic 40 de minute mers normal si saptamanal cate 2 sedinte de 90 de minute de dansuri. Spunea cineva cunoscut ca e suficient 30 de minute pe zi, sau 210 de minute intr-o saptamana si deja te afli in cei mai sanatosi 20% oameni ai planetei(Principiul Pareto).

Pentru a trage un semnal de alarma sau pur si simplu a atrage atentia asupra acestui aspect, John Cristea a luat initiativa de a da un exemplu celor sedentari prin promovarea mersului pe jos dar si ca daca vrei ceva, poti face orice.

El si impreuna cu alte 9 persoane normale vor parcurge un traseu de 100 de kilometri cu plecarea din Ploiesti la ora 6 dimineata avand destinatia Brasov. 60 de kilometri vor fi atinsi in prima zi, poposind in Sinaia, in cea de-a doua zi ramanadu-le restul de 40 de kilometri.

Le urez mult succes si vreme frumoasa!

În era tehnologiei, oamenii încep să acorde tot mai puțin timp sportului, iar internetul fură din peisajul realității. „100 de km împotriva sedentarismului” se adresează tuturor categoriilor de persoane care vor să abordeze cel puțin 30 de minute de mișcare în fiecare zi. Viața de birou, mijloacele de transport în comun, taxiurile, precum și propriul autoturism, fac parte din obiceiurile greșite pe care le abordăm fără să ne gândim la sănătatea noastră.

Mai multe detalii puteti gasi in articolul dedicat, dar si comunicatul atasat in acea pagina dar si in bannerul de mai jos.

rs afiș

Daca tot am adus vorba, avem si un roman de care poate nu stiati, insa a reusit performanta de a parcurge 711 de kilometri pe jos in 11 zile. S-a clasat de doua ori pe locul doi la competitia Red Bull X-Alps si are planuri mari si pentru acest an.

One thought on “Sanatate prin miscare

  1. adrian rotaru

    uite că în cele din urmă ai participat şi tu şi mă bucur pentru că ştiu că ţi-a plăcut. te-aş corecta puţin. Eu nu sunt în cei 10oameni normali. cel puţin aşa mi-au dat de înţeles camarazii de drum.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *