Aplicații de productivitate în sesiune pe iPad #studenți

By | 17 February 2015

După ce a trecut prima sesiune și mă declar mulțumit, sunt bucuros că am avut parte și de productivitate din partea tabletei. Sunt câteva aplicații esențiale care vor ajuta dacă sunt utilizate la adevărata lor putere și utilizatorul este câtuși de puțin experimentat.

Prima ar fi Notability(2.99 euro – compatibilă și cu iPhone)

Îmi place despre ea că pot edita un document .doc/.pdf/imagine ca și cum aș face-o fizic pe un document. Pot sublinia, îngroșa, evidenția, nota, cam orice mi-aș dori.

IMG_2082

Urmează GoodReader(4.99 euro –  compatibilă și cu iPhone), care are o mulțime de funcționalități ce pot fi aplicate fișierelor .pdf. Se pot tăia complet marginile albe ale unui document, transforma într-unul text cu derulare automată pe parcursul citirii(a doua imagine), căuta cuvinte cheie și multe altele.

IMG_2083

IMG_2084

Litz(gratuit – dar recomand cumpărarea versiunii full, direct din aplicație, 3.99 euro – compatibilă și cu iphone) – derulează câte un cuvânt în câteva sutimi de secundă și evidențiază punctul optim de focalizare astfel încât să interpretezi mult mai repede textul, ajungând astfel să citești până la 500-1000 cuvinde/minut, în funcție de dexteritate. Clasic, eu citesc cam 100-200 cuvinte/minut, așa că în criză de timp, ajută foarte mult. Cu atât mai mult în sesiune.

IMG_2095

Aplicațiile pot fi cuprinse și în diferite promoții, spre exemplu, am beneficiat de Notability gratuit cu “App of the week” de la Apple și de GoodReader cu 0.99 euro. Litz nu beneficiază de promoții. Un serviciu ce poate ajuta în acest sens este AppShopper și îl recomand. Poți vedea lista de aplicații pe care le urmăresc aici.

Alte aplicații de luat in considerare și utilizat în paralel cu cele de mai sus: iBooks, Dropbox, Google Drive, Scanner Pro(2.99 euro), Scribd, Pages si Keynote de la Apple.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *